Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, November 16, 2015

Aku Yang Cantik , Kau Yang Susah !

Assalamualaikum & Hello.

Aku yang cantik , kau yang susah ! So , kenapa ? Ada masalah ? Bukan aku saja saja nak jadi cantik , dah memang aku cantik. Nak buat macam mana kan ? Hahaha. Ayat kau macam good good je kan Nadia. Mihmihmih.

Kenapa kau yang susah ?

Sebab aku tak suka feeling feeling cantik sorang sorang , maka dengan itu aku akan susahkan korang untuk jadi sama cantik macam aku. Behe. Tapi jangan risau , nak cantik macam aku ni tak payah susah payah. Semudah ABC je. As simple as that. 

Nak tau macam mana ?

Nak tau ?

Nak tau ?

Jawapannya hanyalah dengan............

.
.
.

 BB Cream by Seqy Beauty !

Kan aku dah cakap semudah ABC je.


Apa bestnya pakai BB Cream by Seqy Beauty kalau dicompare dengan BB Cream jenama lain ? Nak tahu apa yang best ? Nah pergi baca bawah ni. Banyak oii kelebihan , kebest-an BB Cream by Seqy Beauty ni. Ini seriousssss.


Dan testimoni aku sendiri , aku suka pakai BB Cream by Seqy Beauty sebab tak bercapuk capuk. Sangat sangat halus teksturnya , muka pun tak melekit dan sangat cepat absorb. Aku sukaaaa. Hehehe. Tak macam jenama yang aku pakai sebelum ni , baru pakai seminit muka dah dilanda banjir. Hahaha. Berpeluh peluh especially atas bibir. Berlongkang kata kauuu.


BB Cream by Seqy Beauty ni ada 3 tona warna weeyyyhh iaitu Fair , Natural dan Brown ! So , siapa siapa pun boleh pakai ikut kesesuaian warna kulit masing masing. Kurlasss keenn. Mihmihmih. Korang tak payahla nak risau kalau muka warna lain , tangan warna lain. Hahaha.

Cara penggunaan ?

Sama je macam korang pakai BB Cream lain. Picit dekat tapak tangan sikit and sapu rata dekat muka. Lepas tu ikut koranglah nak pakai compact powder ke apa. Kalau aku , aku tak pakai pun compact powder sebab da rasa lawa. Hahaha. Kang tambah compact powder , jadi makin lawa pula. Susah hati Wan nanti. Lol ! Hahaha.

Dan yang terpaling penting ialah keselamatan bila memakai BB Cream by Seqy Beauty. Yelah nowadays kan banyak gila produk produk yang membahayakan kan kan kan. Tapi jangan risau bila pakai BB Cream by Seqy Beauty , keselematan pun terjamin weyh ! Sebab BB Cream by Seqy Beauty ni dah pun mendapat kelulusan daripada KKM uollss. So , jangan risau risau. Boleh pakai dengan tenang okeyh ! Hehehe.


Berapa harga untuk sebotol BB Cream by Seqy Beauty ?


Hanya RM 55 sebotol !

Haaa aku konfem ramai yang berminat nak belikan ? Ada banyak cara korang boleh beli BB Cream by Seqy Beauty. Samada direct dari website Seqy Beauty , dari Instagram HQ Seqy Beauty ataupun dari agent agent Seqy Beauty.

Instagram (HQ) : @seqybeauty
Instagram (Agent) : @agentseqybeauty
Whatsapp : 011-21076726

Untuk korang yang nak maklumat lebih lanjut tentang BB Cream by Seqy Beauty ni korang klik je link link yang aku bagi dekat bawah ni. Kalau korang nak tengok testimoni pengguna pun klik je link bawah ni. Aku bagi korang kerja senang , janji korang cantik sama sama dengan aku. Deal ?



Amacam ? Lawa tak ? Muka bulat macam dulang tu tak usahlah ditegur , memang tak boleh nak buat ape dah. Hahaha. Aku nak suruh korang tengok makeup aku je. Nampak smooth and berseri kan. Gasak. Puji diri sendiri. Hahaha. So , siapa siapa yang nak cantik tu , meh follow aku beli BB Cream by Seqy Beauty.

Nak lagi power ??


Nak lagi power pakailah sekali dengan set skincare Seqy Beauty , hehehe ! Barulah terangkat kecantikan tu. Miahahaha. Tapi pasal skincare nantilah aku review , malas nak taip panjang panjang hoii ! Till then.

Thanks for your time , love ya people.


16 comments:

  1. Salam Nad!

    Lama tak singgah sini!

    Amboi, tajuk entri macam nak ajak gaduh rupa-rupanya nak menggoda isi kandungan purse kita aje rupanya.... Keh3x.

    Akak takutlah nak pakai brand yang sama ni, Nad. Nanti kalau akak lagi cantik, siapa yang susah hati? Dah tentu-tentu tukang promosi ni. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam kak !

      Sorry lama sesangat tak dapat nak blogwalking kat blog akak. Huhu. Tak sempat langsung. Sobssss.

      Eh kita rela je kalau akak nak caras kecantikan kita. Kahkahkah. Dah lama sangat pegang title cantik ni. Lol ! :P

      Delete
  2. elok sangat lah ni nad..BB cream ahkak pun dah nyawa2 ikan. konon nak cari brand baru..boleh lah masuk list pencarian BB Cream Nursaila Norman.. hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila sila masukkan dalam list , best woooo !

      Delete
  3. Kak nad, tu bukan ke blogger yang namanya sepet????? Waaahhhh dah ada own products..... terbaik.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah awak , ni produk Sepet sendiri. Trylah.

      Delete
  4. Sama la..akak pun kalau pakai bb cream seqy beauty ni tak pakai bedak dah..memang nampak muka lain ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Hanya yang dah try je yang tahu kebestan bb cream ni. Hehehe.

      Delete
  5. Nad, cantikkkkknya cikgu. nasib baik bukan cantik sorang2. eh. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgulah sangat Iday , hahaha ! Meh cantik sesame mehhh. :)

      Delete
  6. untung anak murid dapat cikgu cantik.. mesti tak nak ponteng sekolah lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalaulah dapat jadi cikgu bebetul BBL oii. Hahaha. Buat masa ni berangan jela. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah